1. Annika says:

  Tack för dessa tips! Ska definitiv börja med detta! Har ett par frågor du kanske kan svara på 😊
  Gör du en större sats med juice och förvarar i kylen (hur länge håller det sig i så fall?) Eller gör du ny juice varje morgon?
  Hur ser ditt recept ut? Set att många blandar i äpple eller citron… är det kanske mest effektivt om man kör enbart med sellerin..

  Tack och hej! 😊
  /Annika

  • admin says:

   Hej! Jag juicar varje morgon så att den är helt färsk. Jag har testat att spara juicen någon gång. Upp till 24h timmar är okej men sedan blir den sämre fort. Jag kör enbart selleri, men jag förstår om det är svårt med smaken. Om man inte kan få i sig det rent så går det att blanda med några äpplen eller med gurka och citron, men precis som du skriver så är det allra bäst om den är hel ren. Lycka till!

 2. Ellen says:

  Hur myckeg selleri går det åt till att göra dina 5dl och sen även till barnen? Går det ens att få tag på så mkt (ekologisk antar jag?) selleri i en vanlig butik eller har du beställt på nåt sätt? Blir det inte jättedyrt? Jag är sugen på att testa och vill såklart gå all in och köra rejäl mängd men rädd att det inte finns konstant tillgång och att det blir jättedyrt :/

  • admin says:

   Hej Ellen,
   Visst blir det en del pengar, men det är ju också näring du får i dig som gör att du behöver mindre av annat. Kanske kan du hitta något annat att avstå under den här perioden som jämnar ut utgifterna? Jag betalar ca 20 kr per knippe och använder 1-2 knippen för att få ut 5 dl. Till barnen använder jag 1/2 gurka och 2-3 selleristjälkar för att få ut 2-3 dl.
   Jag bor nära en stor Ica Maxi och där finns det alltid ekologisk selleri att få tag på. Jag upplever att de har ökat sina kvantiteter också efter att vi är ett gäng här i samma område som köper mycket. Efterfrågan styr ju! Så var inte rädd för att börja och sedan inte få tag på selleri. Det är inte så farligt om du skulle missa en dag eller två pga att du inte har någon selleri, eller att köpa icke-ekologisk vid något tillfälle för den delen. Om du tycker det blir för dyrt, börja med att dricka en mindre mängd per dag eller välj att dricka 3-4 dagar i veckan. Allt är bättre än inget.
   Lycka till!

 3. Lotta says:

  Tack för bra info
  Jag brukar klämma i citron undrar nu om det e bra eller man tar bort effekten av selleris jobb då?
  Varma hälsningar
  Lotta

  • Emelie says:

   Hej Lotta,
   du ska inte blanda sin någonting alls i sellerijuicen. Då försämras effekten avsevärt. Du ska inte ens dricka vatten minst 15 min innan du intar den 🙂 Det finns massor av härlig info om läkande på Medical Mediums instagram. @medicalmedium. Även ett långt förklarande inlägg om just sellerijice (från förra veckan). Titta där! 😀

 4. Anna-frida says:

  Hej! Som nybliven sellerijuicedrickare undrar jag, är det ok att frysa den färska sellerin och ta upp ur frysen och juica av detta? Jag menar, är det mycket av näringen som försvinner? Bor på en liten ort och det är inte alltid det finns selleri att tillgå. Håller också på att så sellerifrön inför sommaren och då vill jag ju kunna spara skörden och fördela den över året……

 5. Åsa says:

  Härligt höra om framgången hos barnen!

 6. LeNa says:

  Hej, jag har en rätt basis fråga. Vad är orsaken till att man måste göra juice av sellerin och inte bara kam äta den direkt i små bitar? Är det pga att man får i sig mer näringsämnen om det är juice eller bara ett förslag på sätt att inta grönsaken?

  • admin says:

   Hej. Jag gissar att man skulle uppnå samma effekt om man åt och tuggade sellerin utan att juica den, men jag vet dock inte om det hade varit görbart att äta ett helt paket selleri åt gången. När man juicar den så kan man alltså få i sig en större mängd och näringen blir lättupptaglig för kroppen.

   • Karina says:

    Hej! Om man blandar med lite vatten och gör som smoothie, och dricker hela blandning är inte samma sak? Jag älskar fibrerna från selleri. Mvh, Karina

 7. Marie Helgesson says:

  Är det bara celleri stjälkarhelst utan blad eller också celleri rot? Säger man celleri är det hela plantan. Mvh Marie

  • admin says:

   Det man juicar är stjälkarna och eventuellt bladen. Bladen ger en lite beskare smak så det kan man välja bort om man vill. Jag juicar alltid med de blad som kommer med.

 8. T says:

  Hej, är du seriös med Sellerin, är det den som gjort att du mår bättre? och allt det som hänt?

  //T

  • admin says:

   Hej. Ja, jag är absolut seriös. Sellerin har verkligen gett en kännbar effekt. Sedan gör jag oerhört mycket annat också för att hålla bra hälsa, så jag tillskriver inte sellerin hela jobbet och jag kan heller inte säga att alla kommer uppleva samma sak. Men om du vill ha fler inspirerande berättelser ur livet så kolla in instagramkontot @medicalmedium där det delas massor om just sellerijuice.
   Ha det fint!
   hälsar Mia

 9. Evalena says:

  hej,
  har svårt att hitta ekologisk selleri, har varit runt i alla stora och små mataffärer runt där jag bor i skåne och bara en hade några knippen ekologisk som nästa gång var out of stock…vad göra – skulle du juica ändå och låta det vara bonus dem gånger det går att få tag på ekologisk?

 10. Sara says:

  Du är medveten om att du länka juicer för 13000 kronor och vill uppmana folk till att börja med juicen??!!! Hmmm…

  • admin says:

   Ja, absolut. Det är min drömjuicer som jag själv sparar till och om någon redan nu har pengarna att handla den och börjar juica för att de läser det här så är jag mer än stolt över att ha bidragit till det.

 11. Marie says:

  Intressant! Vill absolut prova. Men kan jag inte äta ren selleri, helt enkelt, eller måste den juicas för att få dessa effekter? Tack!

  • admin says:

   Den behöver juicas för att kroppen enklare ska kunna ta till sig alla mineralsalter plus att du behöver äta typ ett knippe selleri för att få i dig mängden. Men självklart är ren selleri bra för dig också, så fortsätt med det!

 12. MariannE says:

  VAR tusan hittar du en knippe ekologisk stjälkselleri för 20kr??? Den jag köpte på ICA sist kostade 39kr!! När man tänker på kostnaden så kännas inte detta realistiskt! Det blir sviiindyrt, tokdyrt varje månad. Din kommentar?

  • admin says:

   Hej. Jag vet inte riktigt var i artikeln du läser att det kostar 20kr? Oavsett, när jag skrev den här artikeln för snart två år sedan (den har ompublicerats) så kostade sellerin inte mycket mer än så, men priserna har rusat på sistonde, antagligen p.g.a. trenden. Efterfrågan har ökat ordentligt. Jag lägger nu ca 200kr i veckan på selleri (juicar ca 5 dagar av 7) och för mig är det värt det. Tidigare lade jag många hundralappar i månaden på kosttillskott och det behöver jag inte längre. Jag har också blivit väldigt billig i drift med de kostomläggningar jag har gjort de senaste åren (väldigt lite kött, inget kaffe, ingen alkohol osv.). Det är en prioritet och ett ställningstagande du själv måste göra. Men jag unnar selleriodlarna varje krona de tar betalt.

 13. Anita says:

  Hej, en fråga. Kan man på ngn plats köpa selleri i boxar eller storpack. Omständligt att handla på mataffären flera dagar i veckan och framförallt dyrt. Har du tips där?

  • admin says:

   Åh. Om du hittar ett sådant ställe, let me know! Jag har inte letat alltför intensivt, men jag har heller inte sprungit på något.

   • Kerstin says:

    Hej
    Jag började mixa celleri + lite vatten. Halva på morgonen och resten på kvällen.
    Nu efter 10 dagar har jag blivit beroende!
    Måste nog fortsätta livet ut.
    Det kan väl rimligtvis inte försämra att man äter hela?
    Det drar ju också ner på kostnaden.
    jag såg en amerikansk youtube video där tjejen tyckte det var dyrt. Hennes kostade 8$ st..
    Hälsningar
    K

 14. Henrik says:

  För att tvätta sellerin om du inte får tag i eller har råd med ekologisk; tag 1 matsked bikarbonat i en skål med vatten och låt sellerin ligga där minst 15 min, sedan skölj. Det tar bort mer än 99% av eventuella gifter som använts vid besprutning.

 15. Yvonne says:

  Tack för ett mycket intressant inlägg! Jag ska köpa en råsaftcentrifug. 😀

 16. Dr sol says:

  “Delar av födelsemärken som skorpar sig och faller av” låter som något du borde gå till vårdcentralen och titta upp. Malignt melanom är inte ett tecken på god hälsa.

  • admin says:

   Jag tror vi tänker olika. Födelsemärken, vårtor, mollusker eller utslag som bleknar bort eller skorpar sig och faller av hos någon som jobbar med att rensa sin kropp inifrån ser jag som fantastiska tecken på läkande.

 17. Christel says:

  Nu har jag börjat med sellerjuice, blir intressant! Jag har börjat med 1 dl för att vänja kropppen. Hur snart efter kan man äta frukost?

  • admin says:

   Hej.
   Så spännande! Man bör vänta i alla fall 15 minuter innan man äter någon annan mat efter sellerijuicen. Och ta den gärna på tom mage.
   Lycka till!
   hälsar Mia

 18. Dan says:

  Hej, tack för tipset , detta måste jag testa, såg att Selleri EKO kostade 62 kr kilot på min affär eller 20 per knippe, (ej Eko ca 14 per knippe) hur mycket behöver man för i starten för ca 1-2 dl ? mvh
  Dan

  • Mia Tjärnlund says:

   Hej. Man behöver bara några stänger stjälkselleri för att få ihop till 1-2 dl. Kanske 3-4? Det beror lite på hur bra din juicemaskin är.

 19. Jesper says:

  Jag förstår inte hur jag skall få i mig detta. Det kommer upp nästan omedelbart. Känns omöjligt tyvärr.

  • Mia Tjärnlund says:

   Kan du börja med gurkjuice istället? Eller göra en sats och dricka en shot här och där istället bara för att vänja dig vid smaken? Jag kände likadant för selleri i början, men det gav med sig efter hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSPO

Ja tack, jag vill gärna ta emot inspirationsmail någon gång ibland. Men inte för ofta för då blir jag trött.

Missa inget!

EN RIKTIGT BRA IDÉ!

Ja, tack!

VI HAR TAGIT EMOT DINA UPPGIFTER.

Kul att du är på!

Hörs snart!

En tedrickande, sellerijuicande, barfotavandrande & fotograferande egenföretagare som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa & en sund, frisk kropp.

Det är jag som är Mia.

HEJ

INSTAGRAM

PINTEREST

FACEBOOK

Till TOPPEN

Hitta runt

HEM

OM

ARTIKLAR

SHOP

KURSER

KÖPGUIDER

RECEPT

KONTAKT

Hej där!

En tedrickande, sellerijuicande, barfotavandrande & fotograferande egenföretagare som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa och en sund, frisk kropp.
Vad kul att du är här!

Det är jag som är Mia.