Jag är en tedrickande, sellerijuicande, barfotavandrande & fotograferande egenföretagare som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa & en sund, frisk kropp.
Att göra eget ekologiskt gluten- och mjölkfritt fröknäcke är så enkelt att
det inte går att misslyckas. Och med tillräckligt mycket salt på så blir det så
gott att det är omöjligt att sluta äta. Så här kommer ett snabbt och lätt
recept på en sats fröknäcke som med lite tur räcker hela eftermiddagen.
1 plåt
Ingredienser
2 dl rismjöl
3/4 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk flingsalt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 tsk fiberhusk
Instruktioner
Sätt på ugnen på 150 grader
Blanda ihop alla ingredienser
Låt smeten svälla till sig i minst en kvart så att fiberhusken suger upp vätskan ordentligt
Bred ut på bakplåtspapper på plåt, så tunt som det bara går men fortfarande så att smeten håller ihop
Låt stå i ugnen i minst 60 minuter
Ta ut och skär i lagom stora bitar innan det har hunnit svalna
Tips
Förvara knäcket i en icke tillsluten
förpackning för att det ska behålla sin krispighet.
Ja tack, jag vill gärna ta emot inspirationsmail någon gång ibland. Men inte för ofta för då blir jag trött.
Missa inget!
EN RIKTIGT BRA IDÉ!
Ja, tack!
VI HAR TAGIT EMOT DINA UPPGIFTER.
Kul att du är på!
Hörs snart!
En tedrickande, sellerijuicande, barfotavandrande & fotograferande egenföretagare som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa & en sund, frisk kropp.
En tedrickande, sellerijuicande, barfotavandrande & fotograferande egenföretagare som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa och en sund, frisk kropp. Vad kul att du är här!