En av de saker jag tyckte var svårast att vänja mig av vid när jag gick över
till en mjölk- och glutenfri kost var smör. För smör är ju så himla användbart.
Och svårt att ersätta, i alla fall för att få den där rätta känslan på mackan.
Det tog flera år innan jag hittade det här enkla receptet hos
rawfoodbyerica.se. Och det är bara för bra för att inte dela med sig av! Både
konsistens, färg och smak påminner om smör och det är riktigt riktigt gott. Sa
jag att det är grymmenyttigt också? Fullt med essentiella fettsyror och
antiinflammatoriskt omega-3!
Mängd: 1dl
Ingredienser
- 1/2 dl neutral kokosolja
- 1/2 dl Udo’s choice
- 1 nypa flingsalt
- ev. torkade hackade örter
Instruktioner
- Se till att kokosoljan är rumstempererad så att den är flytande. Värm den annars lite lätt.
- Blanda kokosoljan och Udo’s choice, salta och rör om ordentligt.
- Låt stå i rumstemperatur tills alla kokosolja har lösts upp
- Ställ in i kylen så stelnar det på en kvart. Klart!
Tips
Det här smöret använder jag på
mackor, fröknäcke och bakad potatis. Urgott!