KOLLA IN BOKEN

I min e-bok, LEVANDE - en modell för hälsa, går jag igenom sju steg som kan ta dig från ett sämre till ett bättre mående. Stegen är baserade på effektiva och väl beprövade, naturliga metoder för att hitta hälsa. Inga hemliga lösningar. Inga dyra produkter. Bara sju konkreta steg att ta varje dag.

Vill du må lite bättre?

7 STEG TILL ETT BÄTTRE MÅENDE

E-bok!

LEVANDE, en modell för hälsa

 1. […] till att köra en kur för dina bihålor för att försäkra dig om att du blir av med var och […]

 2. Martin Wildenfeldt says:

  Hej!
  Använder du utspätt silvervatten eller använder du den direkt ur flaskan?
  Det står nämligen att för desinfektion så ska man spä ut 10 ml silvervatten i 1 Liter vanligt vatten.

  • Mia Tjärnlund says:

   Hej,
   jag använder direkt ur flaskan och har alltid gjort. Jag har druckit både 1 och 2 dl vid samma tillfälle utan problem (vid misstanke om magsjuka). Jag använder det även som vätska att spä ut annat med, som exempelvis äppelcidervinäger som är för stark outspädd. Till vatten som jag vill rena använder jag den dosering som står på flaskan. Om det känns olustigt att svälja outspätt så har det även bra effekt om du gurglar eller håller under tungan och sedan spottar ut.

 3. Hanna Karlsson says:

  Jag har haft bihåleinflammation i 10 veckor nu och till och med sjukskriven för har så ont. Kommer bara ut slem genom gommen annars är jag bara täppt.

  Förstår inte riktigt hur mycket jag ska blanda ner i nässpray flaskan ? Vad menas med “Blanda 1 del äppelcidervinäger i 9 delar silvervatten (kolloidalt silver)” ? Vad är en del?

  Tusen tack för svar

  • Mia Tjärnlund says:

   Jag lider verkligen med dig. När jag skriver 1 del till 9 delar så menar jag t.ex 1 tsk ÄCV och 9 tsk silvervatten. Eller 1 msk ÄCV och 9 msk silvervatten (om du har en större flaska). Jag hoppas att det hjälper och att du kryar på dig! Den här kuren är toppen för att lösa upp segt slem/var.

 4. Isolde Elmert says:

  Hej!

  Jag har haft problem med bihålorna i 2 år nu och läkarna är helt oförstående till situationen. Har fått prova all möjlig medicinering, samt gjort röntgen och dragit ut en tand. Fortfarande samma problem.

  Jag skulle vara jätteintresserad av att höra mer om din erfarenhet kring “smärta som vandrar runt i ansikte” för EXAKT så är min upplevelse, vilket inte läkarna kan förstå. För mig är det som att under 2 minuter kan smärtan flyttas från pannan ner till käken, upp till ögat osv. Precis som att det är något som rör sig inne i mina bihålor vilket blir även psykiskt påfrestande. Känner du igen dig i detta?

  Tacksam för svar och kommer absolut att testa det du skriver ovan!

  • Mia Tjärnlund says:

   Hej Isolde,
   Tråkigt att höra att du har problem med bihålorna. Jag förstår precis. Min tolkning så här i efterhand är att det för mig var innestängd luft som vandrade runt och orsakade smärtan. Luften ska ju kunna röra sig naturligt i gångarna och när det då svullnar upp och täpper till någonstans så kan det bildas små ‘luftfickor’ där det uppstår tryck. Det gör fruktansvärt ont och blir en väldigt skarp smärta som sedan kan flytta sig snabbt när just den trängningen släpper. Jag förstod det en gång när jag åkte buss i alperna med bihåleinflammation och på riktigt trodde att mitt öga skulle sprängas inifrån pga tryckförändringarna. Så obehagligt. Men det uppstod liksom runtom ögon, kinder, käke och tänder så jag förstår att det går att tro att en tand är problemet. Utan att vilja skrämma upp dig så vill jag också säga att det faktiskt kan finnas parasiter (om inte annat en väldans massa bakterier som samlas), så det kan vara av värde att köra en parasitkur. Jag rekommenderar dig en kur av kiselgur (världens bästa parasitkur), ett pulver du späder i vatten och dricker en gång per dag. Du börjar litet (1 krm i 1 glas vatten) och skalar upp under 1-2 veckor (till 1 tsk i 1 glas vatten). Ta det under några veckor och se om det känns lättare nästa gång du är förkyld. Du kan köpa kiselgur hos Naturshopen.se (https://www.naturshopen.se/diatomaceous-earth-kiselgur).
   Önskar dig lycka till!

   • Isolde says:

    Hej,
    tackar ödmjukast för ditt svar och känner igen mig i en del du beskriver, och att huvudet ibland känns 5 kilo tyngre när det är som värst. Blir också väldigt orolig när du skriver parasiter, eftersom det är så det känns. Vilken typ av parasiter kan det vara? Läkarna har flera gånger gått in med kamera i mina bihålor så något större “djur” har dom försäkrat mig att det inte handlar om. Som du förstår så greppar jag efter halmstrån så om detta är något dom inte undersökt så vill jag ta med mig informationen till min läkare.

    Ska givetvis beställa hem dedär omgångende för att testa!

    • Göran says:

     Hej. Känns tveksamt att du antyder parasit som orsak till den typiska sinuitbild Isolde beskriver, där svullna slemhinnor och produktion av sekret ger ökat tryck och smärta. Föreslagen behandling med kiselgur undrar jag också över,kiselgur verkar på krypande insekter genom att de vassa kiselpartiklarna skadar deras skyddande vaxlager och de torkar ut. Om det verkligen fanns parasiter i bihålorna så kan förstås inte kiselguret ta sig dit från mag tarmkanalen. Nä verkar som om du killgissar när folk som lider frågar. Mvh Göran

 5. Lena says:

  Hej, jag testade ditt äppelcidervinäger recept. 1del äcv + 9delar ks. Fyyy fasen det var som en svetslåga rätt in i näsan!!! Och då han jag bara få in precis så mkt att det rann över o kom ut i andra näsborren. Vilken käftsmäll, gör ont nu långt efteråt ända upp i skallen. Värre smärta än Otrivin Menthol som brann som eld i näsborrarna. Tänkte bara om någon är lika känslig som jag tydligen är, så ett varningens ord!

  • Mia Tjärnlund says:

   Hej Lena,
   Jag lägger till en kommentar om att det är en stark blandning. Tack för din input.
   hälsar Mia

 6. Karin Nilsson says:

  Nässköljning!!! 1 del salt 9 delar vatten!!! FÖRSÖKER DU SKADA FOLK!!!! 1 tsk salt till 5 dl vatten brukar det vara. Det som du säger är väldigt smärtsamt även om man inte är förkyld. Min man höll på att avlida. ÄNDRA GENAST!

  • Mia Tjärnlund says:

   Hej Karin,
   Oj, vilken otrevligt formulerad kommentar. Det räcker att kommentera med små bokstäver. Jag lovar att jag läser ändå.
   Självklart försöker jag inte skada någon. Jag försöker hjälpa dem som inte blir hjälpta av de vanliga tillvägagångssätten, som exempelvis nässköljning med vanlig koksaltlösning. För mig har det varit en alldeles för svag blandning och därför föreslår jag den starkare blandning jag själv använder. Men jag tar tacksamt emot tips och lägger till en kommentar om att det är en stark blandning samt anger proportionerna på vanlig koksaltlösning, för jag vill verkligen inte att någon ska avlida.
   Hoppas att din man hittar lindring från sina besvär.
   hälsar Mia

 7. Helena Rassat says:

  Hej Mia,
  tack för en bra blogg!! många nya bra tips!
  Testat vitlöksavkok och vildoregano-olja innan som jag skjölt med. Lite jobbit att lukta pizza i hela huvudet:)
  Ska prova dit tips med ÄCV + silvervatten. Men undrar varför du inte skjöljer med denna lösning utan endast sprayar?

  Är det för att du inte vill påfresta nääsgångarna som du skrev ang saltlösningen? Personlingen funkar det fint för mig att skölja unde rpågånde inflammation. Och mycket gult slem kommer då ut. Så tänker därför att det blir ennu mer effekiv att skölja med ÄCV + silvervatten.

  Tacksam att höra hur du resonerar.

  Mvh,
  Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSPO

Ja tack, jag vill gärna ta emot inspirationsmail någon gång ibland. Men inte för ofta för då blir jag trött.

Missa inget!

EN RIKTIGT BRA IDÉ!

Ja, tack!

Du är nu registrerad och kommer få inspiration i din mailbox.

Kul!

Vi hörs snart!

INSTAGRAM

PINTEREST

FACEBOOK

KONTAKT

RECEPT

KÖPGUIDER

MINIKURS

E-BOK

ARTIKLAR

HEM

Hitta runt

En tedrickande, huskurande, hemälskande, troende trebarnsmamma som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa och en sund, frisk kropp.

Det är jag som är Mia.

HEJ

Till TOPPEN

En tedrickande, huskurande, hemälskande, troende trebarnsmamma som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa och en sund, frisk kropp.
Vad kul att du är här!

Det är jag som är Mia.

Hej där!