KOLLA IN BOKEN

I min e-bok, LEVANDE - en modell för hälsa, går jag igenom sju steg som kan ta dig från ett sämre till ett bättre mående. Stegen är baserade på effektiva och väl beprövade, naturliga metoder för att hitta hälsa. Inga hemliga lösningar. Inga dyra produkter. Bara sju konkreta steg att ta varje dag.

Vill du må lite bättre?

7 STEG TILL ETT BÄTTRE MÅENDE

E-bok!

LEVANDE, en modell för hälsa

 1. therese says:

  Tack! Och urfin sida! Kommer besökas dagligen för att hålla inspirationen om “hhealty living” uppe!

 2. Emelie says:

  Hej,

  Intressant! Tar du alla dessa varje dag?
  Kan man blanda de hur som helst? Känns som att magen inte gillar för mycket av det goda..vill så gärna lära mig
  Tacksam för hjälp!

  • admin says:

   Hej Emelie.
   Jag har i perioder tagit i princip alla dessa kosttillskott dagligen. Det gör jag inte längre eftersom jag inte har samma behov. Men jag rekommenderar dig att föra in ett tillskott i taget så att du känner vad som händer i din kropp av just det tillskottet. Jag brukar vara noga med att ta de basiska mineraltillskotten på kvällen, exempelvis magnesium, kalcium och zink, eftersom de ofta är avslappnande. Uppiggande tillskott, tex Q10, Chlorella, Ashwagandha eller MSM, tar jag på morgonen. (Du måste själv avgöra ifall tillskotten piggar upp dig eller lugnar dig.) Kisel, enzymer eller probiotika för magen kanske du vill ta i samband med måltid eller på eftermiddagen när det känns som att tarmarna reagerar. Eller hellre såklart, innan tarmarna reagerar. Testa dig fram! Det kan inte bli fel.

 3. Sam says:

  Hej!
  Kan barn också ta Q10 ( en pojke på 8 år) för ökad koncentration och fokus?

  • admin says:

   Absolut om du frågar mig. Vad gäller barn och uppmärksamhet skulle jag dock alltid testa med magnesium först. Magnesium är avslappnande och det går att få stor effekt genom exempelvis låta barnet bada i epsomsalt (magnesiumsulfat) löst i varmt vatten på kvällen. Eller spraya kolloidalt magnesium under tungan. Om barnet är spänt eller stressat kommer du märka stor skillnad i uppmärksamheten med magnesium när de plötsligt kan slappna av och fokusera. Det kan ju också vara så att barnet skiftar uppmärksamhet snabbt för att hålla sig vaken/alert. Då kan de verka ofokuserade och okoncentrerade men egentligen vara urtrötta. Magnesium hjälper barnet att få en djupare och mer avslappnad sömn på natten och därmed en mer naturligt pigg och fokuserad vakenhet under dagen.

 4. Ninni says:

  Hej o tack för en bra guide! Undrar hur du tänker när du tar kosttillskott; vilken tid på dagen och tillsammans med vad, både andra tillskott och mat? Vad passar att ta ihop med vad och vilken tid på dygnet för att få optimalt upptag?

  • admin says:

   Hej.
   Jag tror att man måste hitta sin egen rytm vad gäller det där med kosttillskott, men generellt så tänker jag att jag tar uppiggande tillskott på morgonen och lugnande tillskott på kvällen. Jag roterar ofta tillskott så att jag slipper ta alla tillskott alla dagar, men det har tagit ett tag att lära sig vad jag behöver när. I början tog jag tillskott efter ett dagligt schema. Men säg att jag en dag tar nässla, C-vitamin, zink och magnesium. Då tar jag nässlan som är uppiggande på morgonen, C-vitamin utspritt under dagen – så kanske en morgon, en lunch och en kväll – och så tar jag zink och magnesium innan jag ska sova. Och jag tar gärna magnesium i form av bad i epsomsalt, med upptag genom huden. Vi behöver mycket magnesium men om vi tar mycket tabletter så kan det bli tufft för magen.
   Men nyckeln är att börja lyssna på vad kroppen behöver och att inte ta allt på en gång, utan testa något och se vad du får för effekt, sedan testa något annat.
   Lycka till.

 5. […] ett bra probiotiskt tillskott. Här hittar du mina bästa […]

 6. […] Glöm inte att stärka upp kroppen med en bra probiotika efter att den här salvan har använts. Här kan du se probiotika som jag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSPO

Ja tack, jag vill gärna ta emot inspirationsmail någon gång ibland. Men inte för ofta för då blir jag trött.

Missa inget!

EN RIKTIGT BRA IDÉ!

Ja, tack!

Du är nu registrerad och kommer få inspiration i din mailbox.

Kul!

Vi hörs snart!

INSTAGRAM

PINTEREST

FACEBOOK

KONTAKT

RECEPT

KÖPGUIDER

MINIKURS

E-BOK

ARTIKLAR

HEM

Hitta runt

En tedrickande, huskurande, hemälskande, troende trebarnsmamma som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa och en sund, frisk kropp.

Det är jag som är Mia.

HEJ

Till TOPPEN

En tedrickande, huskurande, hemälskande, troende trebarnsmamma som älskar att testa kurer, manicker, strategier, trix och all världens olika sätt för att alltid sträva efter bättre hälsa och en sund, frisk kropp.
Vad kul att du är här!

Det är jag som är Mia.

Hej där!